יש רכיב אחד, שכולנו יודעים שהוא מזיק, ממכר ואחד הדברים הכי לא בריאים שיש.
מנחשים על מה אני מדברת?
על הסוכר!
אנחנו יודעים להיזהר ממנו ומשתדלים להמעיט בצריכתו, אבל מה עושים אם הוא נסתר מהעין?
בגלל המודעות לבריאות שממשיכה לעלות עם הזמן יצרני המזון מנסים להסוות את הסוכר שהם מוסיפים לכל כך הרבה מוצרים (יש מוצרים שלא תאמינו שמוסיפים להם סוכר).
אז מה הם עושים?
לא קוראים לילד בשמו אלא בשמות אחרים פחות מוכרים כדי שיהיה לצרכן יותר קשה לזהות שמדובר בסוכר לכל דבר ושעדיין יקנה את המוצר שלהם.
ברשימת הרכיבים אפשר למצוא את הסוכר תחת יותר מ- 50 (!!!) שמות שונים ביניהם:
גלוקוז
פרוקטוז
סוכרוז
סירופ תירס
סוכר קנים
לתת (מאלט)
ועוד הרבה הרבה…
כשאתם רואים את השמות התמימים האלה אתם לא מתארים לעצמכם שמדובר באותה הגברת בשינוי אדרת, וזאת בדיוק המטרה של חברות המזון- שלא תזהו שבמוצר הזה יש סוכר ולכן ברשימת הרכיבים תמצאו אותו בשמות אחרים שפחות מוכרים.
אל תתנו להם לעבוד עליכם על חשבון הבריאות שלכם. הכירו את שמות הסוכר השונים כך שתוכלו לזהות אותו ברשימת המרכיבים והוא לא יוכל לחמוק מעיניכם.
.
אם אתם רוצים לדעת עוד ולקבל את רשימת השמות המלאה של הסוכר ותחת איזה שמות הוא נוהג להסתתר, בספר המלא שלי "מאחורי האותיות הקטנות של רכיבי המזון"
תגלו את זה ועוד הרבה הרבה יותר…
כמו למשל באיזה טריק מתוחכם חברות המזון משתמשות כדי להסוות את כמות הסוכר במוצר שאתם קונים.
הנה שוב הקישור לספר המלא ולחבילת הבונוסים הכלולה
<<מה מסתתר מאחורי האותיות הקטנות של רכיבי המזון<<