מהי הסיבה האמיתית לסוכרת ואיך אפשר להיפטר ממנה?

שיתוף מאמר:

הצטרף לרשימת התפוצה וקבל תוכן בלעדי , תכנים ועידכונים הקשורים לבריאות ישירות למייל

מהי הסיבה האמיתית לסוכרת ואיך אפשר להיפטר ממנה?

תנגודת אינסולין היא אחת הסיבות המרכזיות לסוכרת סוג 2.

בסוכרת סוג 1, היא אומנם לא הסיבה לכך שפרצה המחלה, אבל יש לה תפקיד קריטי באיזון הסוכרת.

(ככל שהתנגודת אינסולין גבוהה יותר- נדרש יותר אינסולין כדי להכניס את הסוכר לתאים).

 

ראשית, בואו נסביר לרגע, מזה באמת תנגודת לאינסולין?

במצב תקין ונורמלי בגוף, לאחר שאכלנו ארוחה, המזון מתפרק ורמת הסוכר בדם עולה כחלק נורמלי מהמנגנון. כשרמת הסוכר בדם עולה, המוח נותן פקודה ללבלב להפריש אינסולין כדי להכניס את הסוכר לתאים. הסוכר לא יכול להיכנס לתאים לבד, רק האינסולין יכול לעשות זאת, הוא המתווך. האינסולין הוא המפתח שפותח את הדלת. בלעדיו הדלת (התאים) תישאר נעולה.

 

למה הסוכר בכלל צריך להיכנס לתאים?

לכל תא ותא בגוף שלנו יש תפקיד. כדי שהתאים יוכלו לתפקד הם חייבים חומרי הזנה, דלק. כמו שמכונית צריכה דלק כדי לנסוע. והדלק של התאים זה הסוכר, הגלוקוז.

 

אז אכלנו, רמת הסוכר עלתה, והלבלב הפריש אינסולין. עכשיו האינסולין לוקח את הסוכר ורוצה להכניס אותו לתאים. על גבי התאים יש לנו קולטני אינסולין. הקולטנים מזהים את האינסולין פותחים את התאים והסוכר נכנס לתאים. ואז רמת הסוכר יורדת וחוזרת לנורמה והכל בא על מקומו בשלום.

 

אבל מה קורה במצב לא תקין?

כל התהליך מתנהל אותו דבר: אכלנו, רמת הסוכר עלתה, הלבלב מפריש אינסולין (אם עדיין הוא מסוגל לייצר, או שמזריקים אינסולין מבחוץ), הלבלב לוקח את הסוכר ורוצה להכניס אותו לתאים,

אבל….

יש בעיה בקולטנים, התאים לא מגיבים טוב לאינסולין. הם לא ממש מזהים אות. דמיינו לכם עינית של דלת. שהאינסולין עומד מחוצה לה. התאים מסתכלים בעינית ולא רואים את האינסולין בבירור. הוא מצלצל בפעמון אבל הם לא שומעים טוב. 

כמו ילד שיודע לא לפתוח את הדלת לזרים, כך גם התאים. אם הם לא יודעים בבירור מי נמצא בצד השני, הם לא יפתחו את הדלת (התאים). 

זה מצב שנקרא תנגודת לאינסולין. התאים איבדו את הרגישות שלהם לאינסולין, הם לא חדים כמו פעם.

 

במצב כזה, רמות הסוכר בדם עולות, ואז נדרשת כמות גדולה יותר של אינסולין על מנת להוריד את רמת הסוכר בדם (אם זה באמצעות תרופות שסוחטות את הלבלב התשוש כדי לייצר עוד אינסולין, או אם זה בכמות גדולה יותר של הזרקת אינסולין מבחוץ).

 

אולי אפילו יצא לכם לחוות את זה בעצמכם. אם פעם הייתם רגילים להזריק על כמות מסוימת של פחמימה X, היום אתם כבר צריכים יותר מזה. 

או שאם אכלתם בצורה מסוימת כבר תקופה, ופתאום שמתם לב שלאחרונה רמת הסוכר עולה או ה-A1c עלה, למרות שלא עשיתם שינוי כלשהו בתזונה, זה אומר רבותי שהתנגודת אינסולין שלכם הוחמרה.

 

משמע, הגוף עכשיו זקוק לכמות גדולה יותר של אינסולין כדי להכניס לתאים את אותה כמות סוכר שפעם הוא היה מצליח להתמודד איתה כמו שצריך.

 

והכי מבאס?

שהרבה פעמים אנשים לא מבינים מה הם עשו לא בסדר. הם שומרים על התזונה, משתדלים להמעיט בפחמימות, מתוך מחשבה שאם רמת הסוכר לא תעלה אז גם רמת האינסולין לא תעלה).

 

אך צר לי לאכזב אתכם.

בחירת מזונות שלא מעלים את רמת הסוכר באופן משמעותי, לא אומרת שגם האינסולין לא מופרש. ואת זה לא הרבה אנשים יודעים. יש הרבה דברים שאפשר לעשות כדי להוריד את התנגודת לאינסולין ולהחזיר את הרגישות של התאים, וכתוצאה מכך, רמות הסוכר ירדו,

רמת ה-A1c תרד, וכמובן אם אתם מזריקים אינסולין- אתם תפחיתו בכמות שאתם צריכים.

 

בתוכנית הטיפול אנחנו מטפלים בכל הגורמים שהביאו לתנגודת אינסולין ובדרך הזו מבטיחים ריפוי אמיתי, שורשי ומקיף.

 

 

רוצים לקבל את המדריך לטיפול טבעי בסוכרת?

במדריך אני שוברת מיתוסים רבים שעד היום מנעו מחולים רבים להיפטר מהמחלה,

למשל: למה סוכרת היא לא מצב גנטי בלתי הפיך ואיך ניתן לשנות את המצב,

מהן הטעויות הנפוצות שרבים נופלים בהן בהתמודדות עם הסוכרת וכיצד ניתן להימנע מהן,

כמה זמן לוקח להחלים מסוכרת ואיך תוכל להיפטר ממנה אחת ולתמיד.

כרגע המדריך ניתן בחינם לזמן מוגבל ואפשר להוריד אותו כאן.

אני ממליצה להיכנס ולהירשם לפני שהוא יורד מהאוויר.

לזמן מוגבל: לחץ כאן [הקלק כאן] לקבלת מדריך הסוכרת החינמי.

 

 

דילוג לתוכן