מהי כמות השומן המומלצת והאם שומן גורם לתנגודת אינסולין

שיתוף מאמר:

הצטרף לרשימת התפוצה וקבל תוכן בלעדי , תכנים ועידכונים הקשורים לבריאות ישירות למייל

הרבה פעמים אני מקבלת שאלות במיילים מאנשים,

ולפעמים אני בוחרת נושא מסוים ועונה עליו

כדי שכולם יוכלו ללמוד מזה ולהחכים.

אז שושנה שלחה לי את ההודעה הזאת:

והיא שואלת אותי כך:

"שאלתי היא איזה כמות של שקדים,
וטחינה, רצוי לצרוך ביום? הבנתי שיש
להמעיט בשומנים, כי גם זה גורם
לתנגודת אינסולין! אני אוכלת מוצרים אלה גם בגלל הסידן. (אני טבעונית).
וגם בגלל שחשוב לצרוך שומן במידה מסויימת. אודה על הכוונתך."

 

אז יש פה שתי שאלות:
1. כמות הטחינה והשקדים/האגוזים המומלצת
2. האם שומן גורם לתנגודת אינסולין.

 

אז נתחיל עם הכמות המומלצת:

לגבי אגוזים, שקדים, זרעים וסוגיהם,

הכמות המומלצת משתנה בהתאם למספר גורמים,

כגון גיל, מין, רמת פעילות וצרכי תזונה כלליים.

למשל האם האדם סובל מעודף משקל?

אם כן מומלץ שהוא יצרוך כמות קטנה יותר מאשר אדם רזה.

 

לגבי טחינה, פה זה כבר פחות תלוי אינדיבידואלית לאדם אלא יותר מובהק.

טחינה היא אומנם שומן שנחשב טוב,

אך היא מכילה בתוכה גם הרבה אומגה 6.

אומגה 6 מקדם דלקתיות בגוף

ובעצם עושה פעולה הפוכה מאומגה 3-

שכולנו יודעים שהיא טובה ומועילה לבריאות.

 

אז לפני שאתם רצים לקנות תוספים של אומגה 3,

תזכרו שיותר חשוב הוא היחס בין האומגה 3 לאומגה 6.

אם תיקחו תוספים של אומגה 3 אבל לא תפחיתו את

המזונות העתירים באומגה 6 זה כאילו לא לעשות כלום.

 

לעומת זאת, גם אם אתם לא לוקחים תוספים של אומגה 3,

אבל תפחיתו את צריכת האומגה 6 תעשו שינוי משמעותי בבריאותכם.

אז בגלל שהטחינה עשירה באומגה 6 מומלץ לאכול אותה עד פעמיים בשבוע,

וגם אז לא להפריז בכמות יותר מדי ולעשות אותה דלילה ונוזלית ופחות סמיכה.

כמובן שתמיד מומלץ לשדרג את הטעם והבריאות שלה עם שום ועשבי תיבול.

 

עוד נקודה שחשוב לשים לב אליה היא באיזה סוג טחינה אתם משתמשים.

למה צריך לשים לב ומהי הטחינה הכי טובה?

אני מדברת על הנושא בספר השוואת מוצרים נפוצים".

 

אנחנו עוברים לשאלה הבאה:

האם שומן גורם לתנגודת אינסולין?

מי שעוקב אחרי התכנים שלי, שמע אותי לא פעם מדברת על כך

שהסיבה המרכזית לסוכרת סוג 2 היא תנגודת האינסולין

(בסוכרת סוג 1 היא אומנם לא הסיבה, אך משחקת תפקיד משמעותי במצב שלה).

 

אם כך נשאלת השאלה: מהן הסיבות לתנגודת האינסולין?

יש כמה סיבות ואחת מהן היא השומן שנמצא בתוך התאים.

 

כשחוקרים בדקו בביופסיה תאים של סוכרתיים,

הם הופתעו לגלות שבתאים היה שומן.

השומן חסם את קולטני האינסולין

(תחשבו על חוט חשמל שטובלים אותו בשמן ועכשיו הוא מצופה ולא יוליך),

ולכן האינסולין לא יכול להכניס את הסוכר לתוך התאים פנימה ואז רמתו בדם נשארת גבוהה.

 

ועכשיו אתם שואלים: רגע, כל שומן הוא בעצם בעייתי?

התשובה היא לא. יש סוגים שונים של שומן, וכמו שלא כל הפחמימות שוות,

גם לא כל השומנים דומים ברמה המולקולרית, הכימית וההשפעה שלהם על הגוף.

 

איזה שומן נמצא בביופסיה בתוך התאים?

הראשון והגרוע ביותר היה שומן טרנס.

שומן טרנס זה הדבר הכי קטסטרופלי שאפשר להכניס לגוף.

הגוף יכול להתמודד עם הרבה דברים ויכול להפוך מצבים קשים מאוד,

אבל הבעיה שמשומן טרנס מאוד קשה להיפטר.

שמן הטרנס מעוות את התאים, מונע מהם לעשות את תפקידם

ואחת התוצאות מיני רבות היא שהוא משבש את תפקוד קולטני האינסולין-

גורם למצב של תנגודת אינסולין ולסוכר גבוה בדם.

איפה נמצא שומן טרנס, איך נמנעים ממנו ומהם נזקיו? קראו כאן את המידע המלא.

 

יש עוד סוגים של שומנים שנמצאו בתאים כחוסמים את קולטני האינסולין אבל לא נתעכב עליהם כעת.

 

אז מה לגבי השומן של האגוזים והשקדים?

השומן הזה הוא שומן טוב. כל עוד אתם צורכים אותם טבעיים ומקירור.

אבל הבעיה היא שהשומן שלהם מאוד רגיש ולכן אם אתם קולים אותם,

מייבשים אותם, או שהם פשוט נחשפו לאור, חום או חמצן

הם מתחמצנים וגורמים לרדיקלים חופשיים מזיקים

והם בוודאי ובוודאי שגורמים לתנגודת אינסולין ועוד הרבה בעיות אחרות.

 

ומה עם השומן של הטחינה?

בגלל שאומגה 6 מקדמת דלקתיות, ודלקתיות מחמירה מצב של תנגודת אינסולין

(הסוכר יתקשה להיכנס לתאים וישאר בחוץ),

מומלץ לאכול ממנה עד פעמיים בשבוע ולהתייחס לנקודות שציינתי למעלה.

 

להימנע לגמרי משומן זאת טעות גדולה. כל תא ותא בגוף שלנו מורכבים משומן.

מעטפת התא היא שומנית. ייצור הורמונים בגוף זקוק לשומנים. השאלה היא רק איזה סוג אנחנו אוכלים.

אז הבנו שלא כל השומנים שווים, והצורה שבה אנחנו צורכים את המזון חשובה לא פחות מהסוג שלו.

 

אם אתם מרגישים שאתם בשלים למידע המלא, לשינוי אמיתי בחיים,

לתוכנית שתיקח אתכם יד ביד שלב אחרי שלב

ותלמד אתכם אחת ותלמיד את כל מה שאתם צריכים לדעת,

את כל הניואנסים הקטנים, כי כמו ששמתם לב יש הרבה כאלה…

אתם מוזמנים למלא את שאלון ההתאמה לתוכנית.

אם תהיה התאמה ראשונית ניצור אתכם קשר למידע המלא.

 

אך אם אתם כרגע לא שם, אבל עדיין רוצים לשפר את התזונה והבריאות

ולהתקדם לצעד הקטן הבא שיקדם אתכם

לעבר בריאות טובה יותר וסוכרת מאוזנת יותר

אתם מוזמנים לקרוא את ערכת הבריאות המושלמת-

 

4 ספרים בנושאי תזונה שונים שיקחו את הבריאות שלכם לרמה הבאה

באופן הכי פשוט שיש- להבין מה אתם באמת מכניסים לפה ולגוף שלכם.

להבין את האותיות הקטנות שמאחורי התויות המפוצצות,

לקרוא בקלות את רכיבי המזון ובעיקר לא ליפול בפח

של חברות המזון שהמטרה היחידה לנגד עיניהם היא שתקנו את המוצר שלהם,

לא משנה כמה הוא מזיק לכם.

 

הערכה הזאת חשובה לכל מי שרוצה לשפר את בריאותו ותזונתו

ועל אחת כמה וכמה לסוכרתיים שהנושא הזה חשוב עבורם שבעתיים.

הנה שוב הקישור:

https://www.maya-nisan.co.il/the-foods-secrets/

דילוג לתוכן